Over ons


 Een Huis van het Kind in Aarschot!

 

Het Huis van het Kind is een samenwerking tussen organisaties die je helpen met alles rond opvoeden en opgroeien. Ook in Aarschot bestaat die samenwerking al jaren, maar vanaf nu hebben we ook letterlijk een Huis van het Kind. We openden een fysieke locatie in de Theo De Beckerstraat.


(Aanstaande) ouders, gezinnen, kinderen en jongeren… de deuren van het Huis van het Kind staan voor jullie open!


Een warme plek voor alle gezinnen

Een Huis van het Kind moet een warme plek zijn, voor alle gezinnen. Tegelijkertijd moet het bijzondere ondersteuning bieden voor meer kwetsbare gezinnen. Het Huis van het Kind moet ook een toegankelijke plek zijn, een plek die voor iedereen bereikbaar is. Het mag voor niemand een drempel zijn om er binnen te stappen.

Het centrum van de stad is daarom een ideale locatie. We raadpleegden de lijst van leegstaande handelspanden en het pand aan de Theo De Beckerstraat 17 kwam als meest geschikte pand uit de bus.


Ondersteuning bij opgroeien en opvoeden


Het Huis van het Kind is enerzijds eeninfopuntvoor kinderopvang, groeipakket, studietoelage… Eigenlijk kan je er terecht voor alles wat te maken heeft met opvoeden en opgroeien. Er zullen regelmatig ook infosessies en vormingen plaatsvinden.

Anderzijds biedt het Huis van het Kind ook onderdak aan de Babytheek. Je kan er dus ook babyspullen ontlenen. Een heel budgetvriendelijk en duurzaam project, want die kleintjes zijn er zo snel uitgegroeid. Er is trouwens ook een goedgevulde spelotheek waar kinderen speelgoed kunnen ontlenen. Ideaal voor wat variatie in hun spel.

Wie met een hongerige baby op pad is, kan in de(borst)voedingsvriendelijke ruimte terecht voor een knus en rustig voedingsmoment. En ten slotte moet je vanaf nu voor je consultaties bij Kind & Gezin en Wiegwijs ook in het Huis van het Kind zijn.


Sterke samenwerking


Deze fysieke locatie voor het Huis van het Kind zal de motor zijn voor een blijvende, sterke samenwerking tussen de verschillende partners die allemaal hetzelfde doel hebben: (aanstaande) ouders, gezinnen, kinderen en jongeren ondersteunen bij het opgroeien en opvoeden. Een welgemeend dankjewel aan alle partners.
Wie zijn onze partners: