Vrije tijd

Verschillende stadsdiensten in Aarschot bieden een waaier aan vrijetijdsactiviteiten aan voor jong en oud.

Hieronder geven we je graag een overzicht.

 

Wens je je kind deel te laten nemen aan activiteiten maar is het omwille van omstandigheden financieel moeilijk om dit te doen? Laat dit je zeker niet tegenhouden!

 

**Iedereen mee!

 

De Stad Aarschot wil dat iedereen kan deelnemen aan vrijetijdsactiviteiten, lid worden van een sportclub of een uitstapje kan doen. Wil je je kind laten deelnemen aan activiteiten maar heb je financieel niet altijd de mogelijkheid?

 

Zowel het OCMW als onze buurtwerker kan jou een korting toekennen van 80% op lidmaatschap bij sportclubs, 80% bij sportkampen,  50% op grabbelpas, vakantieclub & plug in, 80% op activiteiten van CC Het Gasthuis en kortingen op uitstappen & vakantie in Vlaanderen.

 

Neem contact op met de Sociale Dienst van het OCMW (016 550 709) of met buurtwerker Wout Plasmans (0492 64 90 72).

 

 

Vrije Tijd in Aarschot

 

> Jeugdcentrum De Klinker

 

Jeugdcentrum De Klinker belichaamt het Aarschotse jeugdbeleid. Met een skateterrein, een jeugdhuis en een

prachtige concertzaal is De Klinker een plek waar hopelijk elke Aarschotse jongere zich goed kan voelen. Naast de dagelijkse jeugdwerking organiseert De Klinker het hele jaar door evenementen voor kinderen en jongeren.

 

Op de website van JC De Klinker kan je per doelgroep het aanbod bekijken en de leukste speelplekken van Aarschot ontdekken!

> Sportcentrum Demervallei

 

Sport is goed vertegenwoordigd in Aarschot! Zoek je een leuke sportclub in je buurt, ga je graag zwemmen of wil je kind de tofste sportkampen volgen van vzw SPOA? Klik op de link voor alle informatie!

> Het Gasthuis

 

Een boek uitlenen bij de bibliotheek, een tentoonstelling bezoeken in het Museum of een voorstelling meepikken in het Cultureel Centrum.. Aarschot heeft heel wat te bieden op vlak van cultuur.

> Talentenbank Aarschot

 

Wil je in je vrije tijd graag aan vrijwilligerswerk doen in Aarschot? De Aarschotse Talentenbank bundelt al het vrijwilligerswerk dat in onze mooie stad gevraagd wordt. Hoe klein of groot jouw engagement kan zijn, in welke sector dan ook, iedereen is welkom om zich aan te bieden!

> Sport- en Speelpleinen Bekaf Aarschot

 

De tofste buitenspeeltuin in de stad en bovendien helemaal GRATIS? Die vind je in Bekaf.

Dagelijks zijn vele vrijwilligers in de weer om ervoor te zorgen dat onze kinderen veilig en proper kunnen spelen, en hun ouders genieten van een gezellig terrasje! Ga de speeltuin zeker eens ontdekken! Regelmatig organiseren zij een springkastelenfestival en leuke activiteiten.

Huis van het Kind


-Opgroeien in Aarschot-


Samen met vele partners willen we jou zo goed mogelijk informeren over het aanbod in onze stad/ regio rond opvoeding, ontwikkeling en gezondheid van je kind en alles wat erbij komt kijken. Meer informatie over ons samenwerkingsverband kan je bovenaan de pagina vinden! 

NIET GEVONDEN WAT JE ZOEKT?


wij proberen zoveel mogelijk informatie aan te bieden. Mis je hier nog iets? Wil je graag iets toevoegen? Help ons zeker verder!


Mail of bel ons!
Copyright @ All Rights Reserved

Contact

 

Huis van het Kind Aarschot

Dienst Welzijn (Sociaal Huis)

 

Email: Huisvanhetkind@aarschot.be 

 

Tel Helena: 016 63 94 65


 Facebook.com/Huisvanhetkindaarschot