Vrije tijd

Vrije tijd in Aarschot


Verschillende stadsdiensten in Aarschot bieden een waaier aan vrijetijdsactiviteiten aan voor jong en oud. 

Hieronder kan je een overzicht terugvinden. 

> Iedereen Mee

De Stad Aarschot wil dat iedereen kan deelnemen aan vrijetijdsactiviteiten, lid worden van een sportclub of een uitstapje kan doen. Wil je je kind laten deelnemen aan activiteiten maar heb je financieel niet altijd de mogelijkheid?


Zowel het OCMW als de Talentenbank Aarschot kunnen jou een korting toekennen van 80% op lidmaatschap bij sportclubs, 80% bij sportkampen, 50% op grabbelpas, vakantieclub & plug in, 80% op activiteiten van CC Het Gasthuis en kortingen op uitstappen & vakantie in Vlaanderen.


Neem contact op met de Sociale Dienst van het OCMW 016 550 709 of met Talentenbank Wout Plasmans 0492 64 90 72

Jeugdcentrum De Klinker belichaamt het Aarschotse jeugdbeleid. Met een skateterrein, een jeugdhuis en een

prachtige concertzaal is De Klinker een plek waar hopelijk elke Aarschotse jongere zich goed kan voelen. Naast de dagelijkse jeugdwerking organiseert De Klinker het hele jaar door evenementen voor kinderen en jongeren.

 

Op de website van JC De Klinker kan je per doelgroep het aanbod bekijken en de leukste speelplekken van Aarschot ontdekken!

Sport is goed vertegenwoordigd in Aarschot! Zoek je een leuke sportclub in je buurt, ga je graag zwemmen of wil je kind de tofste sportkampen volgen van vzw SPOA? Klik op de link voor alle informatie!

Een boek uitlenen bij de bibliotheek, een tentoonstelling bezoeken in het Museum of een voorstelling meepikken in het Cultureel Centrum.. Aarschot heeft heel wat te bieden op vlak van cultuur.

Wil je in je vrije tijd graag aan vrijwilligerswerk doen in Aarschot? De Aarschotse Talentenbank bundelt al het vrijwilligerswerk dat in onze mooie stad gevraagd wordt. Hoe klein of groot jouw engagement kan zijn, in welke sector dan ook, iedereen is welkom om zich aan te bieden!