Thuiszorg - Hulp aan Huis

Thuiszorg - kraamzorg- hulp aan huis

> Familiehulp vzw

 

Familiehulp beschikt over een ruim aanbod aan zorg, ondersteuning en huishoudelijke hulp.

Ze bieden een oplossing op maat. Jong en oud, alleenstaanden en gezinnen, mensen met een zorgbehoefte en mantelzorgers:

ze zijn er voor iedereen. Heb je nood aan ademruimte in je drukke leven? Dan helpen zij je graag om je gezin, je job en je sociaal leven beter te combineren. Heb je een specifieke zorgbehoefte? Dan kan je een beroep doen op een divers zorgaanbod.

> Ferm Thuiszorg

 

Je bent jong of oud, samen of alleen. Je bent ziek, of hebt een beperking.

Je bent terug uit het ziekenhuis, of je hebt te maken met moeilijke omstandigheden.


Ferm Thuiszorg komt bij jou thuis op die momenten waar extra hulp meer dan welkom is. Alle medewerkers zijn deskundig opgeleid en betrouwbaar. Afhankelijk van jouw persoonlijke situatie nemen de medewerkers die taken over die je tijdelijk of blijvend zelf niet meer kan.

> I-Mens - thuis in zorg aan huis

 

Zoek je thuisverpleging, kraamzorg, babysit, poetshulp, bejaardenzorg, een zorghotel... Heb je verpleegkundige of andere hulp nodig, voor jezelf, je gezin, familie, vrienden of gewoon in het huishouden? Met meer dan 5.700 medewerkers, 900 babysitters, zo'n 110 onthaalouders en 1.500 vrijwilligers biedt Solidariteit voor het Gezin jou in je buurt zorg waarop je kunt vertrouwen. Gepland of in geval van nood: wij staan klaar! En dat al sinds 1977.

 

> Thuiszorg KidsOkee

 

Een team van enthousiaste verzorgenden en kraamverzorgenden ondersteunt je wanneer je bijvoorbeeld:

  • kraamzorg nodig hebt in de periode rond de geboorte van een kindje
  • ouder bent van een ziek kind of een kind met een beperking dat ondersteuning of begeleiding nodig heeft bij dagelijkse activiteiten zowel thuis, als buitenshuis.
  • hulp kan gebruiken met de opvoeding van je kinderen
  • ondersteuning nodig hebt als je kind met een beperking of psychische aandoening de stap
  • zet naar zelfstandig wonen
  • als ouder ziek bent of een beperking hebt, waardoor het zorg dragen voor jezelf, je
  • gezin en je huishouden niet eenvoudig is

 

Samen met de verantwoordelijke voor jouw regio bespreek je welke ondersteuning je nodig hebt en op welke tijdstippen. Wanneer je door onverwachte omstandigheden dringend zorg nodig hebt, kan er snel hulp opgestart worden.

 

> Mutualiteit - Ziekenfonds

 

Contacteer ook zeker jouw mutualiteit, ziekenfonds. Zij bieden vaak ook Gezinszorg op maat aan.

> Wit-Gele Kruis

 

Wit-Gele Kruis Vlaams-Brabant werkt voor thuiszorg nauw samen met externe zorgpartners. Vraag meer info bij je vertrouwde Wit-Gele Kruisverpleegkundige, of surf naar Familiehulp, Ferm Thuiszorg of een andere dienst voor gezinszorg.

Je verpleegkundige kan je advies geven en je, indien nodig, toeleiden naar de juiste dienst.

> DOMO vzw Aarschot - de vrijwilliger als vriend aan huis


In een gezin met kleine kinderen loopt niet altijd alles van een leien dakje. Ouders worstelen dan wel eens met vragen.

Op die momenten staan ze open voor steun van mensen uit hun omgeving. Dit brengt rust bij zowel de ouders als de kinderen.

Maar niet iedereen kan rekenen op deze sociale steun, denk aan mensen met financiele moeilijkheden en/of sociaal isolement.


Domo ondersteunt dit soort gezinnen met kinderen tot 12 jaar. Zij vinden immers dat álle kinderen, ook de meest kwetsbaren, recht hebben op een mooie, volwaardige jeugd.


De enthousiaste Domo-vrijwilligers zijn geen hulpverleners, maar gaan vanuit hun hart een stukje mee op de gezinsweg. Eén vrijwilliger ondersteunt één gezin en dit gedurende een lange periode (gemiddeld 2 jaar). Wekelijks gaat hij aan huis en trekt hij enkele uren met hen op. Hij is als een goede buur en springt bij waar nodig.


Heb je ondersteuning nodig, wil je je inzetten als vrijwilliger of heb je gewoon een vraag? Contacteer onze lokale DOMO-coordinator Conny Nulens:

  • 0493 84 37 02
  • conny.nulens@domovzw.be

  • Beschikbaar op vrijdag