opvoeding, gezondheid & ontwikkelling


Gezond leven?


LOGO Oost-Brabant geeft je graag alvast enkele basisadviezen om gezond door het leven te gaan!

Klik hier!

Opvoeding, gezondheid & ontwikkeling - baby's

 

> Consultatiebureau Kind & Gezin Aarschot

 

In het consultatiebureau van Kind & Gezin/ Kind & Preventie kunnen ouders van 0- tot 3 jarigen gratis terecht voor een reeks van sociaal-pedagogische en medische consulten bij een multidisciplinair team. Tijdens dit consult meet en weegt een vrijwilliger de baby en worden de groei, ontwikkeling, verzorging, voeding, veiligheid en opvoeding van het kindje besproken met de regioverpleegkundige of arts. Daarnaast organiseren zij in samenwerking met het ziekenfonds ook workshops zoals babymassage.

 

> CAW Oost-Brabant vzw

 

Je partner, je kinderen, familie en vrienden, misschien ook je buren of andere kennissen, ...

Allemaal mensen in je dichte omgeving, die een grote rol spelen in je leven en hoe jij je voelt. Relaties met mensen kunnen soms verstoord geraken en de opvoeding van je kinderen loopt niet altijd van een leien dakje.

 

Als je het gevoel hebt dat je er niet alleen uit geraakt, kan het CAW je hierbij helpen!

> DOMO vzw Aarschot - de vrijwilliger als vriend aan huis

 

In een gezin met kleine kinderen loopt niet altijd alles van een leien dakje. Ouders worstelen dan wel eens met vragen.

Op die momenten staan ze open voor steun van mensen uit hun omgeving. Dit brengt rust bij zowel de ouders als de kinderen.

Maar niet iedereen kan rekenen op deze sociale steun, denk aan mensen met financiele moeilijkheden en/of sociaal isolement.

 

Domo ondersteunt dit soort gezinnen met kinderen tot 12 jaar. Wij vinden immers dat álle kinderen, ook de meest kwetsbaren, recht hebben op een mooie, volwaardige jeugd.

 

De enthousiaste Domo-vrijwilligers zijn geen hulpverleners, maar gaan vanuit hun hart een stukje mee op de gezinsweg. Eén vrijwilliger ondersteunt één gezin en dit gedurende een lange periode (gemiddeld 2 jaar). Wekelijks gaat hij aan huis en trekt hij enkele uren met hen op. Hij is als een goede buur en springt bij waar nodig.

 

Heb je ondersteuning nodig, wil je je inzetten als vrijwilliger of heb je gewoon een vraag? Contacteer onze lokale DOMO-coordinator Gwenda Beutels vrijblijvend! Gwenda.beutels@domovzw.be

> Opvoedingslijn

 

De Opvoedingslijn helpt ouders met hun vragen over opvoeding. Ouders die merken dat het met de opvoeding van hun kind de verkeerde kant lijkt op te gaan, hebben vaak nood aan een klankbord. Iemand die hen begrijpt, maar die ook een antwoord kan bieden op vele vragen.

Je kan op drie manieren vragen stellen aan de opvoedingslijn; bellen, mailen of je vraag stellen op de website van www.groeimee.be.

 

De opvoedingslijn is er voor vaders, moeders, grootouders, stiefouders, gescheiden ouders, opvoeders... Dus voor iedereen die

behoefte hebben aan een gesprekspartner die luistert, ondersteunt, informeert of adviseert.

De Opvoedingslijn beantwoordt ook vragen van ouders die verontrust zijn over de mogelijke radicalisering van hun kinderen.

> Groeimee.be


Groeimee.be is een website voor iedereen die bezig is met de opvoeding van kinderen en adolescenten. Je vindt er betrouwbare informatie over opvoeden en opvoedingsondersteuning. De website wordt beheerd door EXPOO, het expertisecentrum opvoedingsondersteuning van de Vlaamse overheid.


Wist je dat ook jij je vraag over opvoeding aan Groeimee.be kan stellen? Dit kan eenvoudig via deze link.

> Opvoedingswinkel Leuven


Voor alle mama's, papa's, oma's en opa's, plusouders, leerkrachten, hulpverleners die even vast zitten in de opvoeding.

Voor iedereen die een vraag heeft over de aanpak van kinderen tussen 0 en 18 jaar.

Huis van het Kind


-Opgroeien in Aarschot-


Samen met vele partners willen we jou zo goed mogelijk informeren over het aanbod in onze stad/ regio rond opvoeding, ontwikkeling en gezondheid van je kind en alles wat erbij komt kijken. Meer informatie over ons samenwerkingsverband kan je bovenaan de pagina vinden! 

NIET GEVONDEN WAT JE ZOEKT?


wij proberen zoveel mogelijk informatie aan te bieden. Mis je hier nog iets? Wil je graag iets toevoegen? Help ons zeker verder!


Mail of bel ons!
Copyright @ All Rights Reserved

Contact

 

Huis van het Kind Aarschot

Dienst Welzijn (Sociaal Huis)

 

Email: Huisvanhetkind@aarschot.be 

 

Tel Helena: 016 63 94 65


 Facebook.com/Huisvanhetkindaarschot