Financiële & materiële hulp

Financiële & materiële hulp

> Iedereen mee!


De Stad Aarschot wil dat iedereen kan deelnemen aan vrijetijdsactiviteiten, lid worden van een sportclub of een uitstapje kan doen. Wil je je kind laten deelnemen aan activiteiten maar heb je financieel niet altijd de mogelijkheid?


Zowel het OCMW als onze buurtwerker kan jou een korting toekennen van 80% op lidmaatschap bij sportclubs, 80% bij sportkampen,  50% op grabbelpas, vakantieclub & plug in, 80% op activiteiten van CC Het Gasthuis en kortingen op uitstappen & vakantie in Vlaanderen.


Neem contact op met de Sociale Dienst van het OCMW (016 550 709) of met buurtwerker Wout Plasmans (0492 64 90 72).
> Sociale Dienst OCMW Aarschot


De sociale dienst van het OCMW is er voor iedereen in Aarschot om ervoor te zorgen dat jij een menswaardig bestaan kan leiden. Heb je financiele of sociale hulp/ ondersteuning nodig, aarzel dan zeker niet om contact op te nemen zodat ze kunnen bekijken hoe we jou verder kunnen helpen.


> CAW Oost-Brabant vzw


Papierwerk kan lastig en onduidelijk zijn en elke maand rondkomen met je budget is soms niet gemakkelijk.

Voel je dat je hulp of ondersteuning nodig hebt, wens je vrijblijvend en/of anoniem wat meer informatie over welke hulp

het CAW jou kan bieden, neem zeker contact op!

> Voedselbedelingspunt Kommaraf vzw


KOMMARAF vzw richt zich tot inwoners van Groot-Aarschot die omwille van financiële en/of psychosociale problemen in de armoede terecht zijn gekomen. Tweewekelijks organiseert KOMMARAF vzw een voedselbedeling voor een honderdtal gezinnen.

Het voedselbedelingspunt is laagdrempelig, een plaats waar men als bezoeker centraal staat en waar men zowel contact als rust kan vinden. (De doorverwijzing gebeurt via de sociale dienst van OCMW Aarschot en CAW Oost-Brabant.)

> Geboortepremie


De geboortepremie of het kraamgeld is een eenmalige premie die ouders krijgen bij de geboorte van een kind.

Klik op de link voor alle informatie en hoe je deze kan aanvragen.

> Kinderbijslag

 

De kinderbijslag (ook bekend als het kindergeld) is een maandelijkse bijdrage in de kosten voor de opvoeding van een kind.

Vanaf 1 januari 2019 treedt het Groeipakket (een nieuw kinderbijslagsysteem) in werking. Binnenkort zal je hier meer informatie vinden over het nieuwe Groeipakket en bij wie je daarvoor terecht kan!

 

 

Huis van het Kind


-Opgroeien in Aarschot-


Samen met vele partners willen we jou zo goed mogelijk informeren over het aanbod in onze stad/ regio rond opvoeding, ontwikkeling en gezondheid van je kind en alles wat erbij komt kijken. Meer informatie over ons samenwerkingsverband kan je bovenaan de pagina vinden! 

NIET GEVONDEN WAT JE ZOEKT?


wij proberen zoveel mogelijk informatie aan te bieden. Mis je hier nog iets? Wil je graag iets toevoegen? Help ons zeker verder!


Mail of bel ons!
Copyright @ All Rights Reserved

Contact

 

Huis van het Kind Aarschot

Dienst Welzijn (Sociaal Huis)

 

Email: Huisvanhetkind@aarschot.be 

 

Tel Helena: 016 63 94 65


 Facebook.com/Huisvanhetkindaarschot